18.4.07

Borsa de teletreball

Pàgina web amb ofertes de feina de Amèrica Llatina i Espanya. Fa bona pinta.

http://www.trabajofreelance.com

14.4.07

II Jornades de formació i orientació laboral per a joves

Tal com deia fa uns dies, ahir vaig baixar a Tàrrega per fer una xerrada sobre el teletreball, les seves avantatges i inconvenients.

No hi havia massa gent, no els vaig comptar però unes 25 persones, i algunes van marxar durant la xerrada. M'imagino que perquè tenien coses a fer, no vaig veure ningú que s'adormís. La sala de plens de l'Ajuntament de Tàrrega és molt confortable. El pati de butaques, tot i que no el vaig provar semblava molt confortable. Està ben equipada i hi ha una bona instal·lació d'endolls, micros, canó al sostre... L'únic que vaig trobar és que jo quedava massa lluny dels assistents. Estic més cómode més aprop.

Vaig començar la xerrada preguntant si algú sabia què era el teletreball. Només una persona no en sabia res, els altres tenien una lleugera idea. Ells mateixos van treure 3 dels 4 punts de la definició: remuneració, distància i TIC. L'autoprogramació va costar més.

Vaig comprovar que el ventall d'eines de comunicació, tant síncrona com asíncrona, és bastant justet. I en general crec que cal que la gent aprengui a fer servir d'una forma més eficient el programari que fa servir cada dia.

Durant la xerrada, que va durar poc més d'una hora, la gent va anar intervenint, i jo vaig intentar respondre'ls el més sincerament possible.

Una de les preguntes que em van fer era on troba una feina teletreballable. Està clar que no hi ha masses bosses de teletreball, i a les que jo conec no hi ha massa moviment. Penso que qui sap què és el teletreball, ha de buscar aquella feina que vol fer i llavors intentar convertir-la en teletreball. Caldrà convèncer la persona que et vol donar la feina.

De totes formes aquestes són algunes de les borses que existeixen més propoeres:
Espero que amb la xerrada aconseguís que la gent marxès pensant que el teletreball és una forma de treballar real i que és una molt bona opció.

10.4.07

Quan deixar la feina presencial?

Ui, he vist una pàgina que fa reflexionar sobre aquesta qüestió. En molts casos, i el meu ho és, la gent compagina treball presencial amb teletreball.

Una feina presencial per compte d'altri et dona seguretat econòmica. Cada final de mes tens el teu sou, saps quants dies de vacances tens, pots comptar amb els dies personals per imprevistos, si et poses malalt agafes la baixa, pots anar al metge, etc...

D'altra banda tens un horari fix, has de fitxar cada dia, hi ha vegades que no estas bé per treballar però ho has de fer igual, el clima de treball pot ser més o menys agradable, la feina que et toca fer pot ser més o menys interessant...

Si ho compagines amb el teletreball, arribes a casa, i busques temps d'on sigui per fer la feina, i poder guanyar aquells calerons que necessites per aquesta o altra cosa. Agafes vacances de la presencial per adelantar lo altre. És cansat!

Però és difícil decidir-se, eh!! Saps que podríes sortir-te'n tranquilament, però fa cosa. La feina que faig presencial m'agrada, encara que es podria fer més a la meua mida. De moment queda posposat. A veure com evolucionen les coses.

9.4.07

Vestimenta per teletreballar

Acabo de veure lo últim en moda per teletreballar. He llegit diverses vegades que cal teletreballar vestit decentment, no amb pijama, sobre tot si has de fer alguna videoconferència. Sempre n'hi ha que se les pensen totes!

http://www.businessbib.net

Empreses que fomenten el teletreball

Llegint una notícia que he conegut via aquesta web conec més empreses que fomenten el teletreball:

- Panasonic
- IBM Japan
- IBM Ireland
- Microshift Corp. en México

7.4.07

Promoció en l'empresa

Un dels inconvenients que comporta el teletreball és la dificultat que hi ha perquè els jefes et valorin i puguis anar pujant esglaons a l'empresa. N'hi ha que diuen que això no és veritat, però la majoria opinen que val la pena deixar-se veure de tant en tant per la oficina.

http://enrrredandocon.blogspot.com/2007/04/el-teletrabajo-ralentiza-la-carrera.html

6.4.07

Presentació teletreball

El proper divendres 13 d'abril he de baixar a Tàrrega per participar en les II Jornades d'Informació i Orientació Laboral per a Joves que organtiza l'Ajuntament de Tàrrega.

He preparat una presentació per fer-la servir com a guia.

5.4.07

Una experiència de teletreball

Una experiència de teletreball d'un estudiant de la UOC. Sempre dic que si ets un bon estudiant a la UOC pots ser un bon teletreballador. El sistema d'estudi és un molt bon entrenament per teletreballar.

Les vivències d'un nou teletreballador

He anat a parar al bloc d'un nou teletreballador que anirà explicant les seves vivències. Pot ser molt interessant el seguiment...

El teletreball al programa de govern

El grup municipal ICV-EA-EPM a l'Ajuntament de Premìà de Mar té en compte el teletreball en el seu programa de govern:

Impulsar el teletreball pel fet de constituir una activitat econòmica sense impacte mediambiental negatiu, com a factor de desenvolupament tecnològic i formatiu i per les potencialitats que té com a mecanisme d’inserció laboral de persones amb segons quins tipus de discapacitats i d’altres col·lectius amb determinats perfils socials.
...
Cal promoure experiències innovadores: masoveria urbana, habitatge amb teletreball, autoconstrucció d’habitatge sostenible, etc.

Curs sobre teletreball a Madrid

A través del Blog immobiliario he vist que organitzen un curs on-line sobre teletreball, de 27 hores i gratuït, per a professionals del sector immobiliari de la comunitat de Madrid.

Els continguts:
  • Nuevas formas de trabajo: el teletrabajo.
  • Regulación y tecnología de la Información.
  • Organización de la empresa ante el reto del teletrabajo: implantación, costes, procedimientos de control.
  • Contratación: modelos de contrato.
  • El trabajador ante el teletrabajo: relación empresa-trabajador.
  • Derechos y obligaciones del teletrabajador.
  • Salario en el teletrabajo.
  • Seguridad y salud laboral del teletrabajador.
Interessant. Tot i no ser del sector ni de la comunitat estaria bé treure-hi el nas, però ni sóc de madrid, ni del sector immobiliari! :(

Suïcidis?

Ui! acabo de llegir un article del Safety Blog intentant relacionar estrés i teletreball. Relacionen uns suïcidis amb l'estrès que diuen que genera el teletreball. No m'ho he llegit tot, ho faré amb calma... Desprès opinaré.

En canvi en aquest article de La Vanguardia, 04-04-2007, que he vist en el bloc BLOG DE LA FALANGE DE ÁVILA Y DE LA SIERRA DE MADRID (buf!, no em queda més remei que enllaçar-lo, perquè no ho trobo via La Vanguardia) , diuen que el teletreball és una bona forma de poder conciliar vida familiar i treball, reduïnt l'estrès.

Teletrabajo, la oficina en casa

Preparant una xerrada que he d'anar a fer a Tàrrega el divendres 13 d'abril he trobat un pdf sobre el teletreball explicant de manera força planera què és, quines avantatges i quines desavantatges té.

La opinión de Málaga, febrer 2006