14.8.06

Definició de teletreball

Pel que sembla ningú s'ha posat d'acord en la definició de teletreball. El que si que tinc clar és que quan parles de teletreball, en els millors dels casos, sóna la paraula, però quasi bé ningú té clar què és.

El teletreball és una forma de treballar en la que tenen una vital importància les tecnologies de la societat de la informació i s'hi barreja el factor distància entre mig. La persona que teletreballa és lluny del lloc de treball "natural".

En el meu cas per exemple, he fet feina per una persona de Cadiz i no sé quina cara té. Només he parlat amb ella via Internet, i un dia per telèfon. I ara mateix estic col·laborant amb un noi de madrid i un de frança, i tampoc ens veiem per res. El correu electrònic és el nostre mitjà de comunicació.

Hi ha molta gent que no ho té clar... El teletreball no és una feina, el teletreball és un mode de treballar. Això és molt important!!!! Per poder teletreballar un ha de saber fer algo, ha de tenir una ocupació, i dominar les eines informàtiques necessàries. Si falla una d'aquestes dos coses no hi ha teletreball que valgui.

Raó de nèixer

Aquest bloc vol recollir tot una sèrie de reflexions, comentaris i informacions sobre el teletreball. Treballo en un telecentre de la Xarxa de Teletreball de Catalunya, concretament al Telecentre del Pallars Sobirà, des de l'1 d'octubre de 2004.

A part d'això he practicat i practico el teletreball sempre que puc. Penso que és una molt bona forma de poder conciliar feina i vida familiar, feina i oci, etc. De gran m'agradaria poder teletreballar a temps complet. Ara, per qüestions econòmiques, he de compaginar-ho amb feina presencial.

En aquests moments estic desenvolupant un curs sobre teletreball per dinamitzadors de telecentres d'Espanya. A part dels coneixements i l'experiència que he anat adquirint durant aquests darrers anys, estic fent un treball de recerca per Internet, que vull anar apuntant en aquest bloc.

Sobre teletreball en català hi ha ben poca cosa, o sigui que començaré.